Kvalitetsföreläsning i Lindesberg

Rädd om din hälsa och framtid?

Ge Dig själv två timmars kanske livsavgörande insikter
som ger dig möjlighet till egna val inför just Din framtid.

Två av mina absoluta favoriter vad gäller kunskaper
inom kost och hälsa kommer till LINDESBERG,
torsdagen den 20 april i Församlingshemmet, Kungsgatan 17. Karta
Till en kostnad av endast 150:- per person.

Ann Fernholm

föreläser om Ett sötare blod

Birgitta Höglund

Bjuder på lätt tilltugg och finns tillgänglig för frågor runt mat och hälsa.

Läs mer om dem nedan

Föreläsning 1 – kl. 12.30-14.30
Föreläsning 2 – kl. 17.30-19.30

Länk till biljettförsäljning.


Jag har gjort en folder och en affisch med information om föreläsningen, dessa kommer att skrivas ut och finnas tillgängliga vecka 9. Om Ni vill ha för utdelning till Er omgivning, skicka då en beställning till mig på Facebook eller kinaraberg@gmail.com.
För egen utskrift: folder2017-04-20 och affisch-forelasning-2017-04-20.


Ann Fernholm – vetenskapsjournalist

fernholm_ann-2_0_
Bild: Eva Lindblad

Länge har vi tänkt på sötsaker som kanske lite onödiga, men egentligen ofarliga för kroppen. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm berättar om varför vi behöver tänka om. Forskare börjar få en ny bild av socker, som visar att godis, kakor, bullar, läsk, saft och andra sötsaker kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes.  Vårt blod blir också allt sötare, vilket i sin tur driver hjärt-kärlsjukdom, cancer och demens.

Ann Fernholm är journalist och har disputerat i molekylär bioteknik. Hon har arbetat för bland annat SVT:s Vetenskapens värld, Dagens Nyheter, Fokus, Dagens Medicin och Forskning och framsteg. 2010 blev hon utnämnd till årets vetenskapsjournalist. Hennes böcker Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar har rönt stor uppmärksamhet. Den senaste boken Smakäventyret – att lära små barn äta mat fick nyligen pris från Måltidsakademin.

Läs mer om Ann här.

Birgitta Höglund – Matskribent

 

birgitta-hoglund
Bild: Mikael Eriksson

Birgitta Höglund jobbade under 18 år som kock på många olika restauranger. En ryggskada satte stopp för karriären och sedan följde många år med svåra besvär från skadan. Det blev steloperation av ryggen och så småningom utvecklades fibromyalgi, med problem som värk och trötthet.

Birgitta har alltid varit nyfiken på alternativa behandlingsmetoder och kom in på det spår som lett henne till det smärtfria och aktiva liv hon kan leva idag. Det spåret var Maten.

En glutenfri kost med få kolhydrater, rejält med naturligt fett, stor variation av grönsaker och fina proteinkällor har gett henne orken tillbaka.

Det har lett till en ny karriär som matskribent. Idag driver Birgitta en populär matblogg, Birgitta Höglunds mat, och har fått tre kokböcker utgivna. De är alla översatta till engelska. En fjärde bok, nu tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, är planerad till hösten 2017.

Här finner du Birgittas blogg, där hon varje dag delar med sig av sina underbara recept.

Annonser